Nisipurile de Aur, Bulgaria

Nisipurile de aur - Cover

Statiuniea Nisipurile de Aur este situata in partea de nord a coastei bulgare a Marii Negre si este inconjurata de o rezervatie naturală cu acelasi nume. Cunoscuta si sub denumirea de Golden Sands, statiunea se afla la 17km de Varna, al treilea oras ca marime din Bulgaria.

Statiunea are peste 50 de hoteluri si include optiuni de la 2-5 stele. Terenul este deluros si descreste treptata catre nivelul marii. Aceasta caracteristica perminte ca hotelurile din mai indepartatea sa aiba vedere catre mare. Plaja se deosebeste prin nisipul fin de un galben stralucitor. In total, plaja are o lungime de 3.5km si o latime de 100m, marea majoritate a hotelurilor se afla la. 500m de plaja sau la 10 minute de mers pe jos.

Cum ajungem la Nisipurile de Aur

Marea majoritate a romanilor aleg sa mearga ls Nisipurile de Aur folosind masina personala. Distanta este relativ mica, aproximativ 350km daca placati din Bucuresti spre Nisipurile de Aur si poate fi parcursa in aproximativ 4 ore. Marea majoritate a drumului trece prin Romania, iesirea din tara se face pe la Vama Veche.

Pentru mai multe detalii puteti sa incercati unul din urmatoarele articole:

In ce perioada sa mergem si care este temperatura

Sezonul dureaza din mai pana in octombrie dar perioada optima este de la mijocul lui Iunie pana spre sfarsitul lui septembrie. Varful de turisti se inregistreaza in luna Iulie si August.

Temperatura variaza intre 25-35 grade in timpul sezonului. Apa inregistreaza intre 20-25 de grade.

Parcare – unde lasam masina

Marea majoritate a romanilor aleg sa mearga cu masina in Bulgaria. Este foarte important sa stiti ca locurile de parcare sunt limitate si marea majoritatea a hotelurilor nu au locuri suficiente. Chiar daca ati citit in descrierea hotelului ca acesta ofera parcare gratuita, este posibil sa nu existe locuri libere cand ajungeti.

Cele mai aglomerate perioade sunt in Iulie si August asa ca incercati sa evitati aceste perioade. Hotelurile nu garanteza disponibilitatea locurilor de parcare gratuite si nu este posibil sa le rezervati in avans. Singura veste buna ar fi ca puteti intreba la receptia hotelurilor pentru a fi redirectionat catre alte parcari din apropiere.

Preturile pentru parcare sunt intre 10-15 leva (5-7,5 euro) pe zi per masina. Costul poate sa difere in functie de durata. Sunt multe hoteluri care ofera parcare gratuita.

Harta statiunii – Nisipurile de Aur

Nisipurile de aur - Harta Statiune

Restaurante si baruri

Nisipurile de Aur oferă o selectie echilibrata de cluburi, baruri si restaurante cu teme diferite, oferind stiluri, muzica, gusturi si o atmosfera diferitea. Faleza este o alegere excelenta pentru o plimbare de seara, o cina romantica sau dans pana in zori.

Preturile sunt acceptabile, puteti manca o cina in doi pentru 20-40 euro, o shaorma sau o pizza cumparata de la unul din magazinele din strada costa 2-5 euro. In baruri si cluburi, un pahar de bere sau alte bauturi alcoolice si cocktailuri costa undeva intre 1-4 euro.

Cat costa un sezlong

Sezlongurile si umbrele de soare de pe plajele din Nisipurile de Aur sunt contra cost. Pretul este stabilit la inceputul fiecarui sezon de vara. In functie de locatia plajei, pretul variaza in intervalul 5 – 15 leva (2,5 – 7,5 euro) pe zi . Unele hoteluri ofera gratuit 2 sezlonguri si 1 umbrela pe camera ca parte a programului lor all inclusive.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest