Top 10 atractii de vizitat in Skiathos, Grecia

In acest articol, vom explora zece dintre cele mai importante atractii de vizitat in Skiathos, inclusiv unele dintre cele mai frumoase plaje, puncte de referinta istorice si locuri pitoresti.

Skiathos, o insula mica din arhipelagul Sporadele din Grecia, este cunoscuta pentru plajele sale impresionante, apele cristaline si viata de noapte vibranta. Cu peste 60 de plaje din care sa alegi, nu este de mirare ca Skiathos a devenit o destinatie populara pentru calatori care cauta soare, nisip si mare.

1. Plaja Lalaria

Situata pe coasta de nord-vest a insulei, plaja Lalaria este una dintre cele mai faimoase plaje din Skiathos, si cu un motiv intemeiat. Pietrele albe de pe plaja, apele cristaline si formatiunile stancoase inalte creeaza un decor impresionant pentru plaja si inot. Accesibila doar cu barca, plaja Lalaria este o optiune obligatorie pentru cei care cauta un loc izolat si pitoresc.

2. Mandraki

Mandraki este un mic sat situat pe coasta de nord a insulei, cunoscut pentru arhitectura sa traditionala, portul sau fermecator si privelistile pitoresti. Vizitatorii pot plimba prin strazile inguste ale satului, se pot scufunda in apele cristaline si se pot bucura de o masa la una dintre tavernele de pe malul apei.

3. Plaja Troulos

Situata pe coasta de sud a insulei, plaja Troulos este un loc popular pentru plaja si inot. Nisipul fin de pe plaja, apele putin adanci si conditiile calme fac locul ideal pentru familiile cu copii mici. Exista si cateva taverne si baruri in apropiere, facand usor sa petreci intreaga zi la plaja.

4. Skiathos Old Town

Skiathos Old Town este o zona fermecatoare situata in inima capitalei insulei, tot numita Skiathos. Zona este cunoscuta pentru arhitectura sa traditionala, aleile pitoresti si atmosfera vibranta. Vizitatorii pot explora multitudinea de magazine, cafenele si restaurante din oras sau pot vizita Fortareata Bourtzi, care a fost construita in secolul al XIII-lea pentru a proteja orasul de atacurile piratilor.

de vizitat in Skiathos

5. Plaja Koukounaries

Plaja Koukounaries este una dintre cele mai faimoase plaje din Skiathos, cunoscuta pentru nisipul sau auriu moale, apele cristaline si fundalul de padure de pini luxurianta. Plaja este un loc popular pentru plaja, inot si sporturi nautice, si exista si cateva baruri si restaurante in apropiere.

de vizitat in Skiathos

6. Kastro

Kastro este un sit istoric situat pe o peninsula stancoasa pe coasta de nord-est a insulei. Situl a fost odata locul unei cetati medievale si al capitalei insulei, iar vizitatorii pot explora ruinele zidurilor cetatii, bisericilor si caselor. Site-ul ofera, de asemenea, vederi panoramice ale marii si a litoralului din jur.

de vizitat in Skiathos

7. Plaja Banana

Plaja Banana este o lunga fasie de plaja nisipoasa situata pe coasta de sud a insulei, cunoscuta pentru apele sale cristaline, barurile de pe plaja si atmosfera animata. Plaja este un loc popular pentru sporturile acvatice, iar in apropiere se afla mai multe taverne si baruri.

8. Manastirea Evangelistria

Manastirea Evangelistria este un sit istoric situat in interiorul insulei, inconjurata de vegetatie luxurianta si vederi pitoresti. Manastirea a fost construita la inceputul secolului al XVIII-lea si este cunoscuta pentru arhitectura sa impresionanta, frescele frumoase si atmosfera linistita. Vizitatorii pot explora muzeul manastirii, care gazduieste o colectie de artefacte religioase, si pot plimba prin gradinile si curtile manastirii.

de vizitat in Skiathos

9. Tsougria

Tsougria este o mica insula nelocuita situata chiar in largul coastelor Skiathos, accesibila doar cu barca. Insula este cunoscuta pentru apele sale cristaline, plajele izolate si traseele de drumetie pitoresti. Vizitatorii pot petrece ziua inotand si luand soare sau pot face o drumetie prin vegetatia luxurianta a insulei.

de vizitat in Skiathos

10. Plaja Agia Eleni

Plaja Agia Eleni este o mica plaja izolata situata pe coasta de nord-est a Skiathos-ului. Este cunoscuta pentru apele sale cristaline, coasta stancoasa si vederile impresionante ale marii din jur. Plaja este un loc minunat pentru inot, snorkeling si luatul soarelui. Este, de asemenea, un loc popular pentru fotografi care doresc sa surprinda frumusetea naturala a Skiathos-ului. Plaja Agia Eleni este perfecta pentru cei care doresc sa petreaca ziua intr-un cadru linistit si pitoresc.

de vizitat in Skiathos

In concluzie, Skiathos este o insula frumoasa care ofera ceva pentru toata lumea. De la plajele sale impresionante la istoria si cultura sa bogata, nu exista lipsa de lucruri de facut si de vazut. Indiferent daca doriti sa explorati siturile istorice ale insulei, sa va bucurati de plajele minunate. Speram ca v-a placut articolul nostru despre cele mai importante atractii de vizitat in Skiathos.

Pentru cazari in Creta va recomandam articolul nostru despre Top 10 cazari in Creta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește cookie-uri pentru personalizarea serviciilor oferite. Dacă folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.